AC/DC Hells Bells

Ik heb nog eens met bronsfilament gewerkt, maar dan op een manier waarvoor het echt dient. Goed opgeschuurd zodat de metalen deeltjes gericht worden en vervolgens een uurtje laten oxyderen/roesten met verzadigd mengsel van zout en azijn. Een kilootje brons-PLA van 123-Jupiter zit erin. Specs: Ender 3 Pro uitgerust met een Microswiss hotend. 0.4 Nozzle aan 210 graden, 50 graden bed. 10% infill. 0.2mm layer height. Ongeveer 25 uren laten printen, ik wou het niet verprutsen door te snel te gaan . Model is gekocht model op cgtrader : ac-dc-hells-bells-legends-of-rock van artiest hiropraktic. Vergroot tot diameter van 18cm.

Ik heb vooral eerst getest en geschuurd met een serie plaatjes die ik gemaakt heb. Het is een oxydatieprocess. Dus je moet er  zuurstof aan laten kunnen. Dit plaatje was ondergedompeld in het zout-azijn mengsel tot aan het lijntje. Het mengsel was echt verzadigd. Tis te zeggen: Zout toevoegen aan het azijn tot er zout blijft liggen op de bodem. Vervolgens het mengsel met een kwast aangebracht op de bel en een uurtje laten trekken.

Geef een antwoord