Bltouch op Ender 3 Pro

Mijn printer is al lang niet meer de standaard Ender 3 Pro. Super dat die zo moduleerbaar is. Ik heb het moederbord vervangen door een SKR E3 v2.0. Tijd om een Bltouch sensor toe te voegen dacht ik. Ik installeerde een originele Bltouch v3.1. Installatie ging gemakkelijk. Ik deconnecteerde de Z-endstop en koos ervoor de Bltouch de Z-endstop te laten bepalen. Je vindt op Thingiverse een hoop brackets die je kan printen maar heb uiteindelijk op AliExpress een metalen versie besteld omdat die toch iets minder buigzaam zijn. De sleutel is om je XYZ en dan vooral je Z-probe offset in te stellen. Waarom een Bltouch? Ik dacht eerst dat ik verlost ging zijn van het bedlevellen. Maar het is eigenlijk allemaal veel complexer geworden. Bed levellen moet nog steeds. Het voordeel is wel dat je via de juiste commando’s in bv. Octopi je een bed mesh genereert zodat de printer zich aanpast aan onneffenheden op je bed en je prachtige print resultaten krijgt. Het bedlevel mesh genereer ik maar af en toe op 25 (5×5) punten. Ik voeg automatisch een stukje gcode in Cura toe zodat de modellen voor ze printen de printer een instructie geven om dat bedlevel mesh in te laden.

In Octopi kan je een bed visualizer plugin installeren die je mooi toont hoe je bed eruitziet. Hoeft niet, maar geeft mooie feedback of je bed level is of niet.

Ik had nog nooit zo een prachtige effen toplayer. (wel met ironing optie aan in Cura). Dit is een externe voeding fan silencer die ik geprint heb voor mijn Ender 3 Pro.

Geef een antwoord