Accurater gaten printen

Soms is je model perfect tot op 1/10de millimeter uitgetekend maar komt het er niet met dezelfde afmetingen uit op de printer. Je kan dan je steps/mm kalibreren met het XYZ- kubusje van 20mm tot het echt langs alle zijden 20mm is. (talloze tutorials te vinden op YouTube zoals hier), maar dan nog zijn er parameters die een print be├»nvloeden en je wil niet voor elk model je steps kalibreren.

Dit pootje bv. kwam er met een verkeerde binnenafmeting uit. Ik had iets meer speling nodig aan de binnenkant, de hoogte was goed.

In het slicerprogramma Cura zit er een instelling om gaten te vergroten zonder de buitendiameter van je print aan te passen: Hole Horizontal Expansion. Ik wilde 0,5 mm meer, dus 0.25 mm langs beide kanten. Positieve waarden vergroten de gaten.

Er is ook een setting “Horizontal Expansion” die het het hele model gaat verbreden. Hier verkleinen positieve waarden het hele model horizontaal.

Geef een antwoord