De eerste 3d-prints als upgrade voor de Ender 3

Het eerste filament heb ik besteed aan upgrades voor de printer zelf. Meteen een goede test hoe mooi hij kan printen en of alle instellingen goed staan. Ook gaat hij dan een beetje meer gelijken op het V2 model dat later dit jaar gaat gereleased zal worden. Creality heeft goed naar de community gekeken wat die met hun Ender 3 deden.

Clips om de kabel van het moederbord naar het LCD-scherm vast te zetten. Gevonden op Thingiverse: Creality Ender-3 Display Ribbon Cable Clip.

Een deksel voor de achterkant van het LCD scherm. Bij het draaien aan de knop heb ik de neiging om de achterkant vast te pakken. Dit is een beschermingsdeksel. Gevonden op Thingiverse: ENDER 3 FACTORY SCREWS display rear cover. Dit model is  superhandig omdat je de vijsjes van het lcd bord zelf kan gebruiken en niets extra nodig hebt. Past perfect, je ziet niet dat het niet origineel erbij zat.

Niet te missen is een afstandshouder voor het filament. Op deze manier blijft de hoek van het filament die de extruder ingaat altijd even groot. Als er meer spanning op zou gaan staan omdat de hoek te scherp wordt, gaat het ten koste van de printkwaliteit gaan. Zonder vijzen. Ook van Thingiverse: Ender 3 filament guide.

Geef een antwoord