Defecte SD-kaart

Plots begon het scherm van de Ender 3 Pro aan en uit te flashen en vanuit het ene menu naar het andere te springen om dan weer het Ender logo te tonen. Aan en uit zetten bracht geen verbetering. Het laatste wat ik gedaan had was denk ik een print gestopt en proberen filament te wisselen. 

Creality voegde een optie aan de open source Marlin bios toe zodat je na een stroomuitval opnieuw kan verder printen. Hierdoor zijn er enorm veel schrijfbewerkingen naar het SD-kaartje om voortdurend de laatste gegevens op te slaan. Ik kan me voorstellen dat dat soms eens foutloopt.

Oplossing

Ik heb het SD-kaartje er uitgenomen en via de USB stick in een computer gestoken. De kaart was niet meer leesbaar, ook op de computer niet Ik heb ze dan geformatteerd via Windows met optie FAT32. Nadien werkte de Ender weer als voorheen. Het was originele kaartje. 

Tip: De gebruikershandleiding, montagevideo en enkele fabrieks-geslicete prints staan erop. Het zou geen groot verlies zijn, maar ik had gelukkig een back-up ervan gemaakt.  Voor de zekerheid heb ik alvast een nieuw SD kaartje op voorraad gelegd.

Update: Een paar dagen later dat kaartje toch moeten weggooien en een nieuw aangeschaft. Ik verdenk het ervan dat het ook de oorzaak was van mijn nozzle verstopping.

Het LCD scherm van de Ender begon te flashen

Geef een antwoord